USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Розгляд справи луцького терориста відклали через самовідвід присяжного

17 Березня 2021 14:59
На минулому засіданні Максим Кривош, який улітку минулого року в Луцьку захопив автобус із заручниками, наполягав на суді присяжних.

Справу мали б уже розглянути по суті в Луцькому міськрайонному суді. Однак один із присяжних подав заяву про самовідвід. Тому розгляд знову відклали, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Присяжний подав заяву про самовідвід, бо раніше працював у правоохоронних органах, хоча зараз він – на пенсії.

Максим Кривош каже: про свій вчинок не шкодує, мовляв, йому лише шкода людей, яких тоді захопив у заручники.

Терорист додає: поки перебуває під вартою, багато читає.

Читати ще: «Наш суд не може бути справедливим, то хочу, щоб він був хоча би веселим»: луцький терорист наполягає на суді присяжних

«Ставлення до мене особливе, м’яко кажучи, і комунікувати з іншими засудженими важко, – пояснює він. – Так що комунікую з книжками, стара звичка. Наразі Анну Кареніну читаю».

У залі суду серед потерпілих є й жінка поважного віку. Пані Лариса – одна із тих, хто був у злощасному автобусі, що його захопив Максим Кривош. Серед потерпілих є й правоохоронці.

«Я була в дуже важкому стані. Мало що пам’ятаю, дуже гнітюче було, – пригадує жінка. – Думала, чи побачу своїх, чи не побачу».

До слова, минуло вісім місяців, як затримали Масима Кривоша – чоловіка, який понад десять годин тримав автобус із заручниками.

Читати ще: «Show must go on»: луцький терорист готується до судового засідання як до «найголовнішого шоу в житті»

Після затримання терориста було порушено кримінальну справу одразу за сімома статтями: захоплення заручників, неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей, незаконне поводження зі зброєю, примушування працівника транспорту до невиконання службових обов’язків, посягання на життя правоохоронця, а також незаконне заволодіння транспортним засобом та терористичний акт. А це тяжкі та особливо тяжкі злочини, за які Максиму Кривошу загрожує довічне позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
The Bubochka Показати IP 17 Березня 2021 15:30
Я теж хочу свідчити! І відосік забацаю, як я врятував цілу Луцьку область.
Мммм ... до The Bubochka Показати IP 17 Березня 2021 16:56
То ми за тебе проголосували, найвеличніший?!
Анонім Показати IP 17 Березня 2021 16:14
Абсурд нашего правосудия. За угрозу взорвать мост Метро в Киеве в сентябре 2019 года, «подозреваемого» отправляют на лечение и дают право покидать палату и больницу по собственному желанию и свободно передвигаться по стране. Зато за критику власти выписывают 111 ст. и требуют 15 лет (телеграм дело и кейс Шария). Для власти опаснее не реальные «террористы», а критики власти, которые угрожают их правлению.
Народна прокуратура Показати IP 17 Березня 2021 17:23
До Анонім. Про абсурд вашого правосуддя судіть за вироком Навальному
Правда до Народна прокуратура Показати IP 17 Березня 2021 19:19
Потрібно судити по вибору нашого презідєнта

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus