USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Розбудова флоту та енергетичні проєкти: Зеленський розповів про фінансові домовленості з Джонсоном

1 Лютого 2022 20:52
Велика Британія виділить 1,7 мільярда фунтів стерлінгів на розбудову українського флоту та майже 2 мільярди фунтів стерлінгів на спільні енергетичні та інфраструктурні проєкти.

Про це 1 лютого під час спільного брифінгу президента України та прем’єр-міністра Великої Британії повідомив Володимир Зеленський, інформує ТСН.

«Цінуємо сприяння та практичну допомогу з боку Великої Британії. Це – 1,7 мільярдів фунтів стерлінгів для військово-морського флоту України, побудова сучасних українських військово-морських баз, пакет безпекової допомоги та озброєння. Крім цього, ми домовилися про спільні дії задля забезпечення миру, безпеки, стабільності в Чорноморському регіоні та активізацію взаємодії в сфері кіберзахисту та кібербезпеки. Позаминулого року ми підписали угоду про співробітництво, вільну торгівлю та партнерство. Вона успішно працює, що доводить зростання обсягу нашої двосторонньої торгівлі на 60%», – зазначив президент.

Також Велика Британія виділила кошти на реалізацію спільних з Україною інфраструктурних та енергетичних проєктів.

«Окрім коштів для ВМФ України, Велика Британія виділяє майже 2 млрд фунтів стерлінгів на реалізацію спільних з Україною конкретних та взаємовигідних проєктів в інших сферах, зокрема, в інфраструктурі та енергетиці», – розповів Володимир Зеленський.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон надвечір 1 лютого прилетів до України з офіційним візитом. У межах візиту він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 1 Лютого 2022 21:07
Еге, треба ж домомогти корабельням з роботою в Англії, у нас для своїх роботи в Польщі ого-го, не пересапаєш
Зєля Показати IP 2 Лютого 2022 06:33
Пояснив Джонсону що таке відкати?
Вікторія Показати IP 2 Лютого 2022 09:31
Яка розбудоова коли посли повтікали з України....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus