USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Розбірки на Завокзальному ринку в Луцьку: хто і кому заважає торгувати

22 Вересня 2023 12:23
Невдалий розворот контейнера перебив весь бізнес для підприємця із Завокзального ринку. На його думку, це зробили умисно, аби вижити його з базару на потіху конкурентам. Підприємець наполягає на тому, аби його кіоск повернули в попереднє положення. Проте в адміністрації ринку кажуть, що забаганок однієї людини виконувати не будуть. Повернуть кіоски на попереднє місце, якщо того захочуть й інші підприємці з ряду.

Про справи бізнесові, конкуренцію та інтриги луцького ринку – в сюжеті телеканалу «Аверс».

Віктор та Адам – пенсіонери. Їх можна назвати колегами, бо працюють на Завокзальному ринку, а ще – сусідами, принаймні через один контейнер, і конкурентами, бо торгують схожим товаром – чоловічими куртками. Проте підприємець Віктор бідкається: на відміну від сусіда, його товар фактично не видно з дороги покупцям. Це сталося після того, коли рік тому його контейнер розвернули таким чином, що з певного ракурсу його взагалі не видно.

«Сюди доходять і кажуть: а далі курток немає. До мого контейнера доставили інший, а я тут перший стояв», – скаржиться Віктор Юхимчук.
Підприємець каже: вже й не пам’ятає, коли за рік продав бодай щось з цього контейнера. Водночас за оренду місця мусить стабільно сплачувати, але не з доходів від продажів, а зі своєї пенсії. Він не розуміє, чому розширили прохід лише за рахунок його контейнера.

«Він обіцяв, що це тимчасово. Тут є прохід п’ять метрів. Для чого тут цей «танцмайданчик»?» – не розуміє Віктор Юхимчук.

Своєю чергою, головний інженер ринку каже: підприємець Віктор Юхимчук сам написав відповідну заяву, яку вони виконали таким чином. Окрім його контейнера, посунули ще кілька.

«Всі ці справи виконували на звернення цього ж підприємця. Він звернувся з заявою для того, щоб переставити ці контейнери. Ми пішли йому назустріч – поклали більш як 30 метрів квадратних бруківки», – розповів головний інженер Віктор Голяр.

Проте підприємець каже: заяву писав, але там жодного слова про те, щоб його контейнер розвертали. Зокрема в тексті йдеться про те, що сусідні контейнери своїми дверима закривають видимість його товару для покупців. Тож він просив щось із цим вдіяти. Але не сподівався, що після цих дій його торгівля зійде нанівець. Тож підприємець просить адміністрацію повернути все, як було. Однак там кажуть, що зроблять це хіба якщо згоду дадуть ще п’ять підприємців з того ряду. Та підприємець сумнівається, що його підтримають сусіди.

Жінка, яка торгує халатами неподалік контейнера, каже, що вона була проти переставляння контейнерів і проти того, щоби їх тепер повертали в попереднє положення.

«В мене зараз немає ніякої проблеми. Стоїть – нехай і стоїть. Я не хотіла, щоб його туди пхали, і не хочу, щоб пхали назад. Зараз я буду знову незрозуміло де», – зазначає підприємиця з ринку «Завокзальний» Олеся.

Вона каже: торги нині не так залежать від розміщення контейнерів у торгових рядах, як від наявності в них покупців. Мовляв, частина людей виїхала за кордон, а ті, хто лишився, попросту не мають грошей, аби часто відвідувати ринок.

«Торгів немає, бо в людей немає грошей, нема спроможності купити. Немає самих людей. Де ті чоловіки, хто буде купляти куртки, якщо всі на фронті?» – резюмує підприємиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АаааааЦЬ Показати IP 22 Вересня 2023 12:48
"Колеги" по базару і адміністрація знущаються з старого... І ніхто йому тут не допоможе, хіба що розкаже ДПС пару фінансових фокусів, які робить ця ж адміністрація. ТО така моя добра порада.
Булінг до АаааааЦЬ Показати IP 22 Вересня 2023 14:26
старайтесь не ображати людей за віковою , расовою чи іншою ознакою. Слово "старий" є образливим, як на мене. Є замінники - "добродій, пан, чоловік, підприємець".
АаааааЦЬ до Булінг Показати IP 22 Вересня 2023 17:24
Ви очевидно той "колега", що старому проблем наробили... По суті є що сказати, добродій-підприємець? Немає? То вибачення в старого попросіть, і проблему вирішіть, яку йому ж організували, добродії ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus