USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Російський військовий підірвав штаб з офіцерами «Шторм-Z» і перейшов на бік України

Сьогодні 17:10
У результаті спецоперації проєкту «Хочу жить» та легіону «Свобода Росії» російський військовослужбовець підірвав штаб офіцерів батальйону «Шторм зет» та перейшов на бік України.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Спецоперація пройшла під назвою «Очерет».

Як повідомляється, узимку цього року російський пілот FPV з позивним «Сільвер» вийшов на зв’язок із легіоном «Свобода Росії». Своє рішення піти на співпрацю з Україною росіянин пояснив систематичними воєнними та іншими злочинами його командування, включно з позасудовими стратами, побиттями та поборами в загарбницькому підрозділі.

У межах взаємодії з російським військовослужбовцем Україна змогла отримати цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та наміри ворога на конкретному напрямку фронту.

У зручний момент «Сільвер» кинув гранату у вентиляційний отвір підвалу штабу підрозділу «Шторм зет», де спав його комбат та інші російські офіцери. Загалом у підвалі перебували близько 15 осіб.

Читати ще: Глава ГУР прокоментував вбивство пілота РФ, який викрав Мі-8 для України

«У цьому приміщенні була труба прямо над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поруч з під’їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули», – поділився «Сільвер».

Після завершення справи росіянин утік заздалегідь продуманим маршрутом і перейшов на підконтрольну Україні територію. Надалі він став рекрутом легіону «Свобода Росії».

Як повідомлялося, «Хочу жить» – це державна програма Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Діє вона із серпня 2022 року. Мета цього проєкту – допомогти російським військовослужбовцям добровільно здатися в полон. Участь може взяти кожен військовий РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus