USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Російський льотчик здав своїх колег ГУР після удару по «Охматдиту», – ЗМІ

11 Липня 2024 18:47
Російський льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав українській розвідці дані про своїх колег. Саме вони постійно обстрілюють українські міста ракетами Х-101.

Про це РБК-Україна повідомило проінформоване джерело.

Як розповіло виданню джерело, до ГУР звернувся один з льотчиків 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії в/ч 06987, яка базується на аеродромі «Енгельс».

Росіянин написав у чат-бот української розвідки, що він і кілька його колег шоковані ударом по дитячій лікарні та не розуміють, чому їх змушують атакувати цивільну інфраструктуру України. Через це він вирішив передати українській стороні документи, пов’язані з діяльністю його військової частини, а також приватні фото командного складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії.

За даними джерела, навіть первинний аналіз отриманих матеріалів показує їх надзвичайну важливість. Серед наданої інформації є документи з особових справ старшого офіцерського складу, персональні дані російських військовослужбовців та їхніх родин. Найбільшу цінність представляють грифовані документи 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії.

Як повідомляли, під час масованої російської ракетної атаки 8 липня постраждали Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші міста України. Було випущено майже 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня.

Зокрема, одне з влучань було по будівлі дитячої лікарні «Охматдит».

Під час російського удару в «Охматдиті» перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні.

СБУ встановила, що удару по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві російські загарбники завдали стратегічною крилатою ракетою Х-101.

Аналітики Bellingcat, а також експерти з ядерної зброї та ракетних технологій також підтвердили раніше оголошений висновок СБУ – дитячу лікарню «Охматдит» у понеділок вразила російська крилата ракета Х-101.

За оцінками ООН, смертоносний удар по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві у понеділок, ймовірно, був спричинений прямим влучанням російської ракети.

Вже 10 липня стало відомо про першу померлу дитину, яка знаходилася в реанімації під час обстрілу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Радувець Ларіса Показати IP 11 Липня 2024 19:05
Якби це було правдою, ми б про це взнали лише через роки після закінчення війни!
Патрiот Показати IP 11 Липня 2024 20:00
Вам не надоiло вигадувати несенiтницi. Ви що ,думаете ще хтось вiрить в казки.
пес Патрон Показати IP 11 Липня 2024 20:55
Може ви не чули що іде війна і Росія щодня бомбить українські міста? Боти, ви друзі Сметаніна і ходите до московської церкви молитися за Путіна?
Читач Показати IP 11 Липня 2024 21:18
Здав,то дуже добре.Навіщо балаболити на весь світ???
мамба Показати IP 11 Липня 2024 22:06
Штірліци доморощені, така інформація ніколи б не потрапила на сторінки української бульварної преси, якби це була правда. Такий факт був би глибоко засекречений, з людиною продовжували б працювати, берегли б цінне джерело інформації. Скільки можна писати відверту х....ю, яка купи не тримається без білих ниток.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus