USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Російські виробники сталі втратять $9 мільярдів через санкції ЄС

17 Березня 2022 07:44
Сукупні збитки російських виробників сталі в результаті європейських санкцій становитимуть близько $9 млрд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi.

«Санкції Євросоюзу торкнуться близько 40% експорту російської сталі до Європи, а сукупні збитки її російських виробників становитимуть близько $9 млрд», – зазначають у повідомленні.

Так, «Северсталь» уже припинила експорт до країн Євросоюзу через санкції. Вона стикнулася з відмовою європейських клієнтів від закупівель своєї продукції через санкції стосовно основного власника металургійної компанії Олексія Мордашова.

Європейський ринок важливий для «Северсталі». Компанія постачала туди 2,5 млн тонн металу та отримувала 34% усього виторгу – близько $3,9 млрд на рік.

За перший день російського вторгнення в Україну втрати Мордашова сягнули 4,2 млрд рублів через зміну біржової вартості цінних паперів.

Як повідомляли, міжнародні фінансово-аналітичні компанії стверджують, що економіка Росії стрімко наближається до дефолту через небачені санкції та експортні обмеження з боку Заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus