USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Російські ракети не впадуть від дробовиків»: Зеленський – про брак адекватної протиракетної зброї і спрощення митних процедур

18 Березня 2022 16:41
«Я впевнений, що, атакуючи нас, окупанти знищать усе, чого російське суспільство досягло за минулі 25 років, і повернуться туди, звідки почали колись підніматися, – у лихі 90-ті, тільки вже без свободи», – сказав Володимир Зеленський у черговому відеозверненні 18 березня.

Він зазначив: що не сталося би з Росією, це не може ні нас втішити, ні воскресити наших загиблих людей, ні відновити наші міста, ні залікувати нашу душевну рану.

Президент наголосив, що не сумнівається в тому, що Україні вдасться все відновити та відбудувати, а також вступити в ЄС.

Російські війська продовжили підлі обстріли мирних міст і громад: Львів, Київ і Київська область, Житомирщина, Сумщина, Харків та Харківська область, Чернігів, Донбас.

Читати ще: Росіяни вдарили ракетами по авіаремонтному заводу у Львові. Оновлено

«Настільки, наскільки можемо, збиваємо російські ракети. Знищуємо їхні літаки та гелікоптери. І це при тому, що ми поки не маємо адекватної протиракетної зброї, передової зброї. Нам недостатньо бойової авіації, але в нас є мета, чиста й справедлива, – захистити наших людей, нашу державу.

Безперечно, ми будемо й далі робити все, що ми можемо, будемо ще гучніше нагадувати деяким західним лідерам, що це буде моральною поразкою для них, це буде знищенням їхнього престижу, якщо Україна не отримає передової зброї, яка реально врятує життя тисяч наших людей. Російські ракети не впадуть від дробовиків, якими дехто намагається підмінити дійсно корисні поставки», – сказав Володимир Зеленський.

Додав, що постійно спілкується з західними лідерами. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, зокрема, пообіцяла, що прискорить процедуру вступу України в ЄС.

Читати ще: Рішення Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС підготують протягом кількох місяців

За словами президента, вдалося домовитися також про новий макрофін для України в розмірі 300 мільйонів євро.

Окрім того, із партнерами обговорюють чергові санкції проти країни-агресора. «Поки не буде миру для України, санкції проти Росії повинні стабільно зростати», – наголосив глава держави.
Читати ще: Які санкції держави та компанії запровадили проти Росії через війну в Україні. Інфографіка

Володимир Зеленський зауважив, що окупанти роблять усе можливе, аби заблокувати гуманітарні коридори.

«Із Маріуполя вдалося врятувати вже понад 35 тисяч людей. Продовжуються рятувальні роботи на місці підриву окупантами театру, в якому маріупольці рятувалися від обстрілів, використовували його як укриття. Як відомо, на цей час вдалося врятувати понад 130 людей, але під завалами ще перебувають сотні маріупольців. Попри обстріли, всі складнощі, ми будемо продовжувати рятувальні роботи.

Дуже складна ситуація на Харківщині. Окупант не полишає намагань знищити наше місто Ізюм. Знущаються із людей у Балаклії. Ми робимо все можливе, аби організувати гуманітарний коридор у ці міста», – розказав він.

Повідомив, що доручив Кабміну, РНБО і Верховній Раді розробив формат рішень, який дозволив би максимально прискорити постачання усіх необхідних товарів з-за кордону, передусім це стосується продуктів харчування і пального.

Читати ще: В Україні запровадять пільгове кредитування для бізнесу і гарантування 100% вкладів громадян, – Зеленський

«Ми хочемо максимально спростити проходження через митницю всіх товарів, необхідних зараз українцям. Якщо для цього потрібно прибирати податки, акцизи на час воєнного стану, то ми готові це зробити», – анонсував Зеленський.

Насамкінець інформував, що підписав указ про відзначення державними нагородами 138 військових ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus