USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Російські кораблі-привиди збирають дані у Північному морі для диверсій

19 Квітня 2023 11:56
Росія має в Північному морі флот суден, замаскованих під рибальські траулери, та дослідницькі судна, якими таємно збирає дані про критичну інфраструктуру під водою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC з посиланням на спільне розслідування суспільних мовників Данії, Норвегії, Швеції та Фінляндії.

За даними журналістів, ці російські кораблі мають обладнання для підводного спостереження та наносять на карту ключові місця можливої диверсії.

ВВС зазначає, що британським посадовцям відомо про ці російські судна, які рухаються водами Великої Британії в рамках своєї програми для пошуку критичної інфраструктури для здійснення диверсій у разі повноцінного конфлікту з Заходом.
Керівник норвезької розвідки повідомила мовникам, що ця програма вважається дуже важливою для Росії, її контролюють безпосередньо з Москви.

Журналісти зазначили, що в рамках розслідування проаналізували перехоплені російські повідомлення, які вказують на так звані кораблі-привиди, що пливуть у північних водах із вимкнутими транспондерами, щоб не розкривати своє місце розташування.
Коли репортер на невеликому човні наблизився до одного такого російського корабля, він зіткнувся з людиною в масці, яка тримала щось, схоже на військову штурмову гвинтівку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПТН ХЛО Показати IP 19 Квітня 2023 15:34
на дно їх! за "москвою" хай ідуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus