USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Російські фейки розраховані на «кліпове» мислення, – експерти

18 Лютого 2022 17:59
Потік російських інформаційних фейків на тлі посилення військової ескалації розрахований на так зване «кліпове» мислення і спрямований призвичаїти аудиторію приймати їх на віру.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказали українські експерти в галузі контрпропаганди.

«Весь потік фейків заточений на «кліпове» мислення. І там не дбають, щоб вкинувши фейк, надалі його якось розвивати й обгрунтовувати. Гарними ліками проти пропаганди є повертатися до цих фейкових новин за якийсь час, цікавлячись, чи був розвиток. І, швидше за все, там не буде жодного розвитку, а це історія на один день, розрахована на дуже короткий час. Тому що вироблення фейків стоїть на потоці», – сказав завідувач відділу ГР «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки» Максим Майоров.

За його словами, одним із завдань дезінформаційної кампанії є виховання специфічної аудиторії, яка готова приймати на віру все, що говорить Росія.

Читати ще: «Чи буде війна? Знає один Путін. Готуватись і не нервувати». Ігор Палиця пояснив, чому неможливо захопити Україну

«Росія створює світ постправди, а їхні засоби масової дезінформації виховують специфічний тип аудиторії, якій байдуже, що правда, а що ні, і яка не зацікавлена у встановленні істини, а готова приймати на віру будь-що. І єдиним орієнтиром для сприйняття інформації цією аудиторією має бути джерело інформації – якщо це говорить Росія, то це приймається, а якщо вороги Росії, то це відкидається», – зазначив експерт.

Як вважає виконавчий директор StopFake Руслан Дейниченко, масовані дезінформаційні атаки РФ пов’язані не тільки з пошуками приводів для війни в умовах останнього загострення, а й з тим, щоб послабити співпрацю України з західними партнерами.

«Це не тільки пошук приводу для війни. Росія використовує свою пропаганду практично в будь-якій сфері. Останній приклад – українці почали створювати територіальну оборону й одразу в Росії з’явилися публікації, що їх створюють нацисти. Мета цих інформаційних вкидів очевидна – щоб нашим західним партнерам було важче допомагати Україні і щоб громадська думка в їхніх країнах тиснула на їхні уряди», – зазначив Дейниченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дідо Показати IP 18 Лютого 2022 18:41
Проте українські новини розраховані на кого? На пацієнтів психдиспансеру?
Аут до Дідо Показати IP 18 Лютого 2022 20:53
А що, у вас уже є телевізор?
Дідо до Аут Показати IP 18 Лютого 2022 21:44
На жаль тільки у санітарів, тобто у мене, пацієнтам таким як ви новини шкідливо, стають буйними.
123 Показати IP 18 Лютого 2022 19:12
На даний час не зрозуміло, хто створює фейки, швидше всього і США і Росія кожен в тій частині, яка їм вигідна. І наші Змі їм теж не поступаються
О! до 123 Показати IP 18 Лютого 2022 20:55
Інформація США підкріплена доказами. А ватна, тільки істериками скабєєвої і алкоголічки з немитою головою.
Експерт Показати IP 18 Лютого 2022 20:44
Можливо, шановні експерти скажуть, на кого розрахована постійна цинічна американська брехня?
Брати та сестри Показати IP 18 Лютого 2022 21:54
Не впізнаю Вас. Коли порозумнішати встигли?
Лучанин Показати IP 19 Лютого 2022 10:00
Якщо вже говорити про новини, то чому ВН не публікує інформацію про те, що дер шпігєль опублікував архівний документ 91 року, в якому сшп і НАТО підписали забов'язання не розширювати вплив альянсу на схід і зупинитись на Лінії Ельби? А Росія, раптово, виявилась права, у своїх твердженнях, про не виконання заходом своїх забов'язань.
123 Показати IP 19 Лютого 2022 11:09
Якими доказами, назвіть хоч один!? Дурень думкою радіє, що його "люблять"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus