USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Російська ракета була запрограмована саме на удар по «Охматдиту», – ЗМІ

9 Липня 2024 08:26
Застосована росіянами ракета Х-101 була запрограмована на ураження дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у Києві.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на джерело в правоохоронних органах України.

Зі слів джерела, перед самим заходом на ціль ракета Х-101 зробила запрограмовану «гірку» для збільшення кута атаки. «На відео ми не спостерігаємо задимлення чи горіння ракети, вона рухається по запланованій траєкторії «гірки» перед ціллю, що свідчить про те, що вона не була пошкоджена засобами ППО і вразила саме ту ціль, на яку вона була запрограмована», – каже джерело.

Про те, що російські загарбники вдарили по лікарні саме крилатою ракетою Х-101, свідчать наступні факти: «На відео видно ракету, яка за формою та пропорціями повністю відповідає крилатій ракеті. На це також однозначно вказує наявність двох крил, які знаходяться в нижній частині корпусу, що відповідає конструкції ракети Х-101. Ззаду на ракеті наявні три рулі керування, що також характерно для ракети Х-101 (натомість у ракети «Калібр» та у всіх зенітних ракет рулів по чотири). Перед рулями в нижній частині корпусу ракети спостерігається наявність двигуна, який знаходиться поза межами корпусу ракети знизу. Це притаманно саме ракеті Х-101, у якої двигун висувається з корпусу ракети після пуску з літака», – розповіли фахівці.

Нагадаємо, вночі та вранці 8 липня російська окупаційна армія декілька разів атакувала ракетами українські міста. Повітряні сили звітували про збиття 30 ракет з 38.

Серед цілей окупантів у столиці опинилися дитяча лікарня «Охматдит», житловий будинок та медичний центр.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок обстрілів постраждали понад 170 людей, ще 37 загинули, в тому числі діти. Загалом пошкоджені майже 100 об’єктів, триває розбір завалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus