USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Російська еліта могла втратити яхт на суму майже $2 млрд

18 Березня 2022 05:45
Після початку війни в Україні західні країни розпочали безпрецедентне полювання на активи наближених до кремля мільярдерів та топ-менеджерів найбільших держкомпаній.

Зокрема, 2 березня Forbes повідомив, що на верфі в Гамбурзі затримано 156-метрову яхту Dilbar вартістю $600 млн, що належить Алішеру Усманову. Пізніше німецька влада уточнила, що судно не заарештоване, однак покинути док воно зможе лише у разі отримання дозволу від митниці.

3 березня французька влада наклала арешт на 86-метрову яхту Amore Vero (колишня «Принцесса Ольга»), котра належить, за їхніми даними, главі «Роснефти» Ігорю Сєчіну. Вартість судна становить $120 млн. Прес-служба «Роснефти» у відповідь на новину про арешт судна заявила, що «І.І. Сечину невідомо про наявність у нього будь-якої фірми, яка є власником даного об'єкта».

5 березня, як повідомила італійська газета La Repubblica, в порту міста Імперія була заарештована 66-метрова яхта Lady M, яка належить Олексію Мордашову, а в Сан-Ремо – 39-метрова яхта Lena Геннадія Тимченка. За оцінкою влади Італії, сумарна вартість яхт становить близько 140 млн євро.

12 березня у порту Трієста фінансова гвардія Італії заарештувала найбільшу у світі вітрильну яхту Sailing Yacht A довжиною 150 метрів, що коштує €530 млн. Вона належить голові «Єврохіму» Андрію Мельниченку.

14 березня в порту Барселони була заарештована 85-метрова яхта Valerie вартістю $140 млн, яка, за даними розслідувань іспанських ЗМІ (зокрема, El Pais) та джерел Reuters, належить главі «Ростеху» Сергію Чемезову.

15 березня на Майорці затримали 48-метрову яхту Lady Anastasia вартістю €7 млн, яка, ймовірно, належить гендиректору «Рособоронекспорту» Олександру Міхєєву, який також потрапив під санкції. Вартість яхти, за деякими оцінками, може становити близько 7 млн євро.

16 березня стало відомо, що в іспанській Таррагоні затримали 135-метрову яхту Crescent вартістю $600 млн, яка, за даними неназваного джерела Reuters у поліції, пов'язана з Ігорем Сєчіним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus