USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Російська економіка вже зазнає краху, – західні експерти

5 Квітня 2022 04:24
Провідні економісти прогнозують двозначне скорочення російської економіки цьогоріч та значну інфляцію. Санкції проти агресора вже почали діяти і руйнувати економіку Росії.

Багато підприємств у Росії, якщо не закрилися, то принаймні скоротили виробництво через проблеми з постачанням та дефіцитом матеріалів, пише 24 канал. Відтак російська виробнича активність у березні скоротилася найбільшими темпами з травня 2020 року – раннього етапу пандемії COVID-19.

Економісти Capital Economics прогнозують, що західні санкції обвалять російський ВВП на 12% у 2022 році, тоді як інфляція перевищить 23% у річному вимірі.

Європейський банк реконструкції та розвитку прогнозує скорочення російської економіки на 10% з подальшим падінням у 2023 році. Та навіть цей "оптимістичний" прогноз – найгірше, що сталося з економікою Росії за 30 років.

Goldman Sachs також прогнозує 10% скорочення.

Аналітичний центр Institute for International Finance прогнозує більш згубне падіння російського ВВП – 15% у 2022 році і ще на 3% у 2023 році.

Читати ще: Війна в Україні зруйнує російську економіку вщент. Прогноз

Через звірства у Бучі західні країни можуть ввести ще жорсткіші санкції, що поглибить падіння економіки агресора.

Євросоюз обговорить новий пакет санкцій проти Росії. Зокрема, йдеться про ембарго на російський газ. Це вже підтримали Німеччина та Італія, які імпортують найбільше російського газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus