USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Росію виключили з Ради держав Балтійського моря, а Білорусь відсторонили

4 Березня 2022 08:08
Члени Ради держав Балтійського моря (CBSS) одноголосно вирішили відсторонити Росію від подальшої участі в діяльності організації.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Норвегії, яка з липня 2021 року головує у Раді, пише ТСН.

"Дуже прикро, що Росія створила ситуацію, коли ми, інші 11 членів, більше не вважаємо можливими підтримувати співпрацю з Росією в межах CBSS. Росія є одним зі співзасновників Ради і досі відігравала активну роль", – сказала голова МЗС Норвегії Аннікен Хуйтфельдт.

Призупинення участі РФ залишатиметься чинним доти, "допоки не вдасться відновити співпрацю на основі поваги до фундаментальних принципів міжнародного права".

Читати ще: «Непридатна для інвестицій»: Лондонська біржа зупинила торги російських компаній

Окрім того, Білорусь, яка має статус спостерігача у CBSS, теж відсторонили від участі в діяльності організації через роль держави у нападі на Україну.

Додамо, що на сьогодні до CBSS входять Данія, Естонія, Фінляндія, Німеччина, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Швеція та Європейський Союз. Також статус спостерігача тут має Україна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus