USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

Росіяни зіткнуться з дефіцитом зброї та техніки, що посилить залежність від союзників, – ISW

Сьогодні 10:36
Російська окупаційна армія зіштовхнеться з нестачею озброєння та матеріальних засобів для війни проти України. Це поглибить залежність РФ у цьому питанні від іноземних партнерів.

Так прогнозують аналітики Інституту вивчення війни.

«Росія, ймовірно, зіткнеться зі зростальними проблемами у виробництві та закупівлі матеріальних засобів, необхідних для російських операцій в Україні, і Кремль, ймовірно, буде все більше залежати від іноземних партнерів у задоволенні своїх потреб у матеріальних засобах», – вказують аналітики.

Як пояснюють експерти, армія загарбників для підтримки своїх наступів значною мірою покладається на відновлення запасів озброєння і техніки радянських часів. Особливо це стосується бронетехніки.

«Російській владі, ймовірно, доведеться ще більше мобілізувати російську економіку і оборонну промисловість та інвестувати в розбудову потенціалу, якщо російські військові мають намір підтримувати нинішній темп операцій у середньостроковій і довгостроковій перспективі, оскільки Росія вичерпує свої обмежені радянські запаси, але неясно, чи зможе російська оборонна промисловість виробляти достатньо продукції, щоб витримати високий рівень втрат техніки, яких зазнають російські війська в Україні, навіть за умови подальшої економічної мобілізації», – додають в ISW.

Читати ще: Зростання негативного впливу війни в Росії очікують наприкінці 2025 року, – Буданов

Раніше аналітики вже прогнозували, що зусилля агресора з розширення свого ОПК навряд чи будуть стійкими в середньостроковій і довгостроковій перспективі через очікуваний дефіцит робочої сили і вплив західних санкцій.

У ГУР України назвали Північну Корею найвпливовішим союзником Кремля, оскільки поставки боєприпасів з КНДР до Росії мають прямий і швидкий вплив на динаміку війни. Зокрема, ЗСУ відчувають підвищення темпу російських операцій вже через кілька днів після прибуття чергових вантажів зі снарядами. Станом на червень 2024 року Північна Корея поставила в Росію 4,8 мільйона артилерійських боєприпасів.

«Підтримка Північної Кореї раніше дозволяла Росії зберігати значну артилерійську перевагу над Україною, і Росія використовувала ці переваги для підтримки послідовних наступальних операцій, спрямованих на те, щоб не дати українським військам змоги перехопити ініціативу», – пояснюють аналітики.

Читати ще: Відпрацювати і втекти: дешеві безпілотники перемагають танки на фронті в Україні, – WSJ

Останнім часом влада РФ активізувала свою співпрацю з КНДР. У червні Путін відвідав Пхеньян і підписав угоду з Кім Чен Ином про всеосяжне стратегічне партнерство, а 13 вересня Північну Корею відвідав голова Ради безпеки Росії Сергій Шойгу.

Поглиблення військового партнерства Росії з КНДР є символічним для відносин, які агресор хоче побудувати з Іраном, Китаєм та іншими бажаними партнерами.

«Росія, ймовірно, зіткнеться зі скороченням запасів озброєнь і техніки і буде намагатися компенсувати цей дефіцит, якщо вона не зможе масштабно обійти західні санкції і значно розширити свою взаємодію з іноземними партнерами, щоб отримати достатню кількість військової техніки, комплектуючих і товарів подвійного призначення», – підсумували аналітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus