USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.40 41.65
  • PLN 10.46 10.58

Росіяни стратили вже 102 українських військовополонених, – Офіс генпрокурора

Сьогодні 08:43
Правоохоронці мають інформацію про страту на полі бою російськими військовими 102 українських військовополонених.

Про це Слідству.Інфо повідомили в Офісі генерального прокурора.

Найбільший разовий випадок розстрілу українських військовополонених стався 1 жовтня, коли російські війська розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

13 жовтня про те, що російські військові в Курській області РФ розстріляли дев’ятьох українців, які здалися в полон, повідомив український аналітичний проєкт Deepstate.

За даними аналітиків, це сталося 10 жовтня біля села Зелений Шлях. За повідомленням, українські військові здалися в полон після того, як у них закінчили боєприпаси.

Натомість міський голова Генічеська, доброволець 24ОШБ «Айдар» Станіслав Бунятов заявив, що ворог прорвав українську оборону в одному з населених пунктів Курської області, зайшов у тил та вступив у бій з групою операторів дронів. Жорсткий бій, на жаль, закінчився гибеллю українських воїнів. Військовий таким чином прокоментував інформацію про те, що пілоти дронів нібито здалися у полон.

Уповноважений із прав людини Верховної Ради України Дмитро Лубінець назвав дії російських військових грубим порушенням Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими. Він звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням розслідувати те, що сталося.

В Офісі генпрокурора заявили, що наразі відомо про 102 випадки страт українських військовополонених росіянами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus