USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Росіяни сконцентруються на Донецькій області, але їм потрібна пауза, – розвідка Британії

2 Червня 2022 12:56
Росія взяла під свій контроль більшу частину Сєвєродонецька, і перш ніж переходити до подальших наступальних дій, російським військам знадобиться пауза, що може призвести до часткової втрати здобутого за останній тиждень поступу.

Про це йдеться у свіжому розвідувальному огляді міністерства оборони Британії, пише 2 червня Європейська правда.

Попри захоплення росіянами більшої частини Сєвєродонецька, основна дорога, яка веде до сєвєродонецького котла, ймовірно, залишається під контролем України, зазначили у розвідці.

Але Росія продовжує нарощувати локальні успіхи завдяки сильній концентрації артилерії. Захоплення міста вартує російським військам втрат, констатує розвідка.

Читати ще: Через постачання нового озброєння на Україну чекає масований обстріл, – NYT

Далі росіяни перейдуть до форсування річки Сіверський Донець, яка є природною перепоною на її напрямках наступу. Форсування є надзвичайно важливим для російських сил, у той час, як вони готуються переключити свою увагу з Луганської на Донецьку область.

Потенційні точки переправи російських військ включають місця між Сєвєродонецьком та сусіднім містом Лисичанськ і неподалік від недавно захопленого Лимана.

В обох місцях лінія річки, ймовірно, як і раніше, контролюється українськими силами, які зруйнували існуючі мости, йдеться в огляді.

Читати ще: Росія вже зазнала втрат в Україні, як СРСР в Афганістані за 9 років, – розвідка Британії

"Ймовірно, Росії знадобиться хоча б коротка тактична пауза, щоб передислокуватися до форсування річки та наступних атак углиб Донецької області, де українські збройні сили підготували оборонні позиції. Це може призвести до втрати частини імпульсу, набраного за останній тиждень", – йдеться у зведенні.

До слова, британська розвідка вважає, що політична мета Росії полягає в окупації всієї території Донецької і Луганської областей, але для досягнення цього потрібно, крім Сєвєродонецька, захопити Краматорськ і трасу Дніпро – Донецьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus