USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку

3 Вересня 2024 21:24
Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку. Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора, передає Бабель.

За даними українських прокурорів, 3 вересня 2024 року в телеграм-каналі опублікували інформацію про те, що, ймовірно, російські військові розстріляли українських бійців.

Читати ще: Росіяни розстріляли двох полонених бійців ЗСУ на Запорізькому напрямку. Відео 18+

У повідомленні йдеться, що троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібралися росіяни. Окупанти поклали їх обличчями на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину, зазначає Офіс генпрокурора.

Читати ще: Біля Кринок окупанти розстріляли українських полонених, – Офіс Генпрокурора

Умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і тяжким міжнародним злочином. Правоохоронці перевіряють поширену інформацію і проводять слідчі дії, щоб встановити всі обставини розстрілу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 3 Вересня 2024 23:29
Пропоную поширити серед окупантів тезис, за вбитого українського захисника , що здається в полон, будуть відрубувати кисті рук, й подавати це, як травми при взятті в полон.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus