USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Росіяни розстріляли двох полонених бійців ЗСУ на Запорізькому напрямку. Відео 18+

10 Липня 2024 21:31
Сьогодні вдень у мережі з’явилося відео, де російські окупанти розстріляли групу українських військовополонених на Запорізькому напрямку. Офіс генпрокурора розпочав розслідування.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ОГП.

Так, 10 липня в мережі було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії РФ двох українських захисників, взятих у полон.

«На записі чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили опір. Окупанти ж цинічно розстрілюють беззбройних людей», – заявив генпрокурор Андрій Костін.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин, заявили у відомстві.

За даними слідства, бійців ЗСУ розстріляли у червні 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Як повідомив Костін, за цим фактом відкрито кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Відео також виклав український активіст Сергій Стерненко у своєму Telegram.

Увага, на відео присутні кадри насилля!
Нагадаємо, це вже не перший воєнний злочин росіян, коли вони розстрілюють українських полонених. Зокрема, також і біля Роботиного. Раніше повідомлялося, що ГУР ідентифікувало окупантів, які розстріляли українських військовополонених поблизу Роботиного.

Узимку 2024 року почали оприлюднувати випадки розстрілу військовополонених. Перший випадок стався біля села Веселого (Бахмутський район) – там убили двох військових, другий – на позиції «Зеніт» в Авдіївці, де, ймовірно, розстріляли шістьох військових 110 бригади ЗСУ. Третій – поблизу Роботиного (убили трьох українських захисників). А 25 лютого зʼясувалося, що російські військові вчергове розстріляли українських військовополонених «на камеру». Момент страти зняв коптер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 11 Липня 2024 04:16
нещодавно на ТБ мешканка Абхазії пригадувала, як в 2008 р росіяни аналогічно різали голови її землякам, гвалтували немовлят.. Схоже, в Україні нікому не потрібен аналіз злочинного бекграунду рф..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus