USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Росіяни продовжують мінувати Запорізьку АЕС, – ГУР

8 Липня 2023 16:15
Окупанти продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об’єктів на території станції. Наразі на територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки МО України.

У технічних приміщеннях та у машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу.

Читати ще: «Другого Чорнобиля не буде», – науковиця про ймовірні наслідки у разі підриву Запорізької АЕС

За даними розвідки, здебільшого використовуються міни спрямованого типу радянських зразків: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200.
Нагадаємо, голова ГУР Кирило Буданов у неділю 25 червня заявив, що ситуація навколо ЗАЕС «ніколи не була настільки серйозною, як зараз». За його словами, план підриву окупантами АЕС вже повністю розроблений та затверджений. До того Буданов говорив, що загроза підриву чи аварії станції існує, оскільки окупанти додатково замінували охолоджувач.

Раніше президент Володимир Зеленський також заявляв, що Росія, ймовірно, готується вчинити теракт на Запорізькій атомній станції, Збройні сили України офіційно повідомляли про можливу підготовку найближчим часом провокації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іра Показати IP 9 Липня 2023 07:09
Та закрийте вже рота цьому вилупку- вже моніторінгова комісія, яка там постійно присутня, не одноразово казала, що немає ніякого мінування та присутності вибухівки, а цей придурок знов людям очі замилює. Скільки можна терпіти оце створіння?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus