USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Росіяни побудували корабель для ударів по Україні, він не пройшов жодних випробувань

14 Липня 2023 06:15
Кремлівські пропагандисти 12 липня повідомили про виведення в море нового ракетоносія «Циклон», який нібито побудований на суднобудівному заводі «Залив» в окупованому Криму. Його називають «заміною» крейсеру «Москва», який потонув у квітні 2022 року. Малий ракетний корабель «Циклон» має водотоннажність 800 тонн, тобто у 12 разів менше, ніж «Москва».

Як заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук у ефірі телемарафону «Єдині новини», запуск корабля «Циклон» проєкту «Каракурт» – це черговий трюк російської пропаганди, передає Укрінформ.

«Ми знаємо, що корабель побудовано в окупованій Керчі на заводі «Залив», але це черговий пропагандистський трюк від росіян, тому що вони включили до складу військово-морського флоту Російської Федерації корабель, який не відповідає усій процедурі», – заявив він.

Речник пояснив, що це означає, що цей малий ракетний корабель проєкту «Каракурт» було поставлено в стрій без відповідних випробувань.

«Корабель має устаткування для запуску «Калібрів», а ходові випробування і бойові випробування він мав пройти ще восени 2021 року», – зауважив Плетенчук.

Він додав, що росіяни також намагалися протягом 2022-го та 2023 років провести державні випробування корабля, але не вийшло.

«Але при цьому вони його ставлять в стрій. Тому що їм дуже потрібна картинка, що вони щось запустили, щось відродили, поповнюють свій флот. Тим не менш, корабель, основним завданням якого є запуск крилатих ракет, жодного пуску крилатих ракет не зробив до того, як його взяли до складу», – підсумував речник Військово-морських сил ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бугага Показати IP 14 Липня 2023 09:40
Анало-говнєт!
Патрiот до Бугага Показати IP 14 Липня 2023 23:17
Украiнський кращий,це всi знають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus