USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Росіяни по Україні випустили 19 ракет, 14 з них збили: наслідки атаки

8 Грудня 2023 10:55
Вранці 8 грудня росіяни запустили по Україні 19 крилатих ракет Х-101 і Х-555 − Протиповітряній обороні вдалося знищити 14 ракет.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі марафону новин, пише Українська правда.

«Під ранок ми бачили пуски крилатих ракет Х-101 Х-555 з, за попередніми даними, 9-ти літаків стратегічної авіації Ту-95. Розділились вони на кілька груп і здійснили пуски. Попередньо, 19 крилатих ракет було запущено. І маємо непоганий результат роботи ППО − 14 знищених ракет», – сказав він.

За його словами, ракети збивали на Київщині та Дніпропетровщині.

«Слідували вони спершу курсом до Дніпра, а звідти частина ракет попрямувала на Київ, а частина вдарила по об’єктах інфраструктури на Дніпропетровщині. На жаль, не вдалося збити всі. Відомо вже про загиблого», − підсумував Ігнат.

Читати ще: Сили оборони за добу знищили 990 загарбників та 8 танків

Як повідомили в МВС України, внаслідок ранкового ракетного удару по території України є загиблий та постраждалі.

У Дніпропетровській області ворог завдав ракетного удару по Павлограду, 1 людина загинула. Ще 4 людини, за попередніми даними, постраждали. Дві людини − у важкому стані.

Унаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей у Київській області є інформація про пошкодження приватних будинків у декількох громадах.

Близько 01:00 ночі російські військові нанесли авіаудар по Курилівській громаді Куп’янського району. Пошкоджений п’ятиповерховий житловий будинок. Внаслідок атаки 1 людина загинула, ще 1 дістала поранення.

О 03:00 ночі окупанти завдали ракетних ударів по Харкову. 2 людини постраждали, пошкоджені щонайменше 7 багатоквартирних будинків та понад 20 автомобілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus