USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Росіяни оприлюднили відео з обезголовленим українським військовим

Сьогодні 14:34
Російські ресурси 16 серпня оприлюднили відео, на якому показують відрізану голову нібито українського військовослужбовця.

Про це пише Бабель.

Ми не показуємо відео, оскільки воно містить кадри, що шокують.

Автори відео – 155-та окрема гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту. Ролик супроводжують словами про помсту за вторгнення ЗСУ в Курську область, зазначав проєкт Deepstate.

Читати ще: Офіс генпрокурора перевіряє інформацію про розчленування українського військового росіянами

Україна раніше повідомляла, що саме ця бригада причетна до російських злочинів у Бучі, Ірпені та Гостомелі Київської області.

Проєкт Deepstate також визначив локацію, де було знято відео – це КПП Колотилівка в Курській області РФ. За даними авторів проєкту, орієнтовно 12 серпня там була невдала спроба прориву українських Сил оборони.

Читати ще: Ножем відрізали голову: росЗМІ повідомили, що на відео – найманці ПВК Вагнера

Український омбудсман Дмитро Лубінець уже зреагував на це відео, звернувшись до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Також зауважу, що такі відео ворог використовує, аби залякати та деморалізувати українців. Однак це тільки стверджує нас у прагненні притягнути кожного, хто вчиняє такі нелюдські звірства, до неминучої відповідальності», – зазначив він.

Читати ще: «Відрізали голови військовим і цивільним»: розслідувачі прокоментували кадри страти українського полоненого

Офіс генерального прокурора порушив справу через відео з обезголовленням, імовірно, українського військового.

Справу розслідують як порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством.

«Поширення представниками РФ такого відео вкотре засвідчує їхню повну зневагу до норм і принципів міжнародного гуманітарного права», – зазначили в прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus