USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Росіяни намагаються пробити оборону на Покровському напрямку, ЗСУ відмінусували 1170 окупантів

Сьогодні 09:10
На фронті минулої доби було зафіксовано 139 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими військами.

Про це ідеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 неділі, 18 серпня.

За уточненою інформацією, вчора армія РФ завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням семи ракет, а також 88 авіаударів, зокрема скинула 96 КАБів. Крім цього, ворог здійснив 4679 обстрілів, з них 109 – із реактивних систем залпового вогню.

Росіяни завдавали авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Борова Харківської області; Московське, Олександро-Калинове, Часів Яр, Курдюмівка, Михайлівка, Костянтинівка, Мирноград, Олександропіль, Зелене Поле, Мемрик, Шевченко, Водяне, Донецької області; Новоандріївка, Новоданилівка, Кам’янське Запорізької області; Одрадокам’янка на Херсонської області.

Читати ще: Росіяни поцілили по дев’ятиповерхівці у Мирнограді, є загиблий і поранені

Вчора авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 18 ударів по районах зосередження росіян, уразили дев’ять артилерійських систем та ще два важливі об’єкти.

На Харківському напрямку сталося шість бойових зіткнень у районах Вовчанська й Липців.

На Куп’янському напрямку за добу було 10 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Берестового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 24 рази, намагався просунутись неподалік Макіївки, Невського, Греківки, Новоєгорівки та Діброви.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали дев’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Спірного, Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку російські війська атакували 12 разів, поблизу Часового Яру та Іванівського. Ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 19 атак неподалік Північного, Торецька і Залізного.

На Покровському напрямку Сили оборони відбивали 46 штурмових і наступальних дій росіян у бік Воздвиженки, Миролюбівки, Новотроїцького, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Желанного та Завітного. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Гродівки, Миколаївки й Новожеланного, армія РФ активно застосовувала штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вісім атак у напрямку Красногорівки.

На Времівському напрямку, за уточненою інформацією, ворог здійснив три атаки неподалік Вугледара.

На Придніпровському напрямку дві спроби військ РФ захопити українські позиції успіху не мали.

На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні із Сумською областю росіяни зі своєї території задіюють авіацію для ударів по районах українських населених пунктів.

Загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 18 серпня 2024 року становлять близько 599 тисяч 350 осіб, з них ще 1170 осіб – за останню добу.

Також Сили оборони України знищили 8508 (+7) російських танків, бойових броньованих машин ‒ 16480 (+7), артилерійських систем – 17056 (+71), РСЗВ – 1161 (+1), засобів ППО ‒ 923 (+0), літаків – 367 (+0), гелікоптерів – 328 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 13752 (+38), крилатих ракет ‒ 2432 (+0), кораблів / катерів ‒ 28 (+0), підводних човнів ‒ 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 22992 (+79), спеціальної техніки ‒ 2846 (+2).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus