USD 41.30 41.50
  • USD 41.30 41.50
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.70

Росіяни-командири, бунт серед військових і масовий виїзд за кордон офіцерів МВС – реалії армії Білорусі

12 Березня 2022 23:05
Військовослужбовці Білорусі категорично відмовляються воювати проти України. Через це на керівні посади призначають російських офіцерів.

Призовна кампанія військовослужбовців запасу спричинила паніку серед населення, а в самій армії виникають бунти, пише Центр стратегічних комінукації.

В окремих частинах, дислокованих у районі Бреста, відбуваються бунти. Військовослужбовці, зокрема офіцери, висловлюють своє небажання брати участь у війні проти України. Також почастішали випадки виїзду офіцерів МВС із країни разом із сім’ями.

Читати ще: Завжди покладалися на «старшого брата». Чому білоруси не схочуть воювати в Україні

Щоб стабілізувати ситуацію, з Росії почали прибувати офіцери нижчої та керівної ланок, яких призначають на посади в Збройних силах Білорусі.

24 лютого 2022 року Олександр Лукашенко видав указ щодо призову військовослужбовців запасу. Цивільне населення не вірить офіційній державній пропаганді, яка намагається приховати істинну мету цього указу. Білорусам розказують про плановість призову. Запевняють, що поява цього рішення не пов’язана з нападом Росії на Україну і можливим втягнення у війну Білорусі.

Білоруси, які підпадають під дію зазначеного указу, планують тимчасо виїхати з Білорусі, поки не припиниться війна Росії проти України.

Читати ще: Білоруські чоловіки втікають до Литви, щоб уникнути мобілізації

Нагадаємо, Росія хоче втягнути у свою цинічну війну проти України й Білорусь. Експерти припускають, що в такому випадку білоруська армія нібито може відразу здатися, однак про це говорити зарано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 12 Березня 2022 23:38
СЛАВА УКРАЇНІ! БРАТТЯ БІЛОРУСІЇ НЕ ВІРТЕ СВОМУ ПРАВОГОЛОШЕНОМУ ЦАРЮ! УКПАЇНА НІ НА КОГО НЕ ЗБИРАЛАСЯ І НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ НАПАДАТИ! СКИДАЙТЕ ЦЮ ВСЮ СВОЮ САМОПРОГОЛОШЕНУ СВОЛОТУ! РУССКИЙ КОРАБЛЬ ИДИ НАХУЙ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus