USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Росіянам заборонили вивозити цукор за кордон: не можна навіть 1 кг

20 Травня 2022 15:19
На прикордонних пунктах у Росії з’явилися оголошення про те, що фізособам не можна вивозити із країни цукор, «навіть 1 кг». Виявилося, що обмеження, яке запровадили ще у березні, стосується не лише великого експорту, а й перевезення цукру для особистих потреб.

Одне з таких оголошень помічено у пункті «Шумілкіно» у Псковській області на кордоні з Естонією, пише Обозреватель. На митниці підтвердили, що заборона справді існує і діє до 31 серпня 2022 року.

Цю заборону ввели з 16 березня, коли в РФ виник дефіцит цукру, а магазини запровадили обмеження продажу товару в одні руки. Як пояснив юрист Родіон Ларченко, якщо виходити з буквального тлумачення цієї ухвали, заборона на вивезення цукру поширюється на фізичних та юридичних осіб і не залежить від обсягу.

В ухвалі є винятки. Вивозити цукор можна на Байконур, Шпіцберген, у т.зв. «республіки» – Абхазію, Південну Осетію, «ДНР» та «ЛНР», до країн Євразійського економічного союзу (ЄАЕС; тільки з дозволу Мінсільгоспу) та Білорусь.

Цукор, що переміщується фізичними особами, зокрема для особистого користування, серед винятків не значиться, пояснив представник російської митниці. А відповідно вивозити цукор не можна нікому і в жодному обсязі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus