USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Росіян, які хочуть вдарити ядеркою по Україні, стало більше. Опитування

5 Липня 2024 10:23
Понад третина російських громадян вважають «виправданим» у війні проти України застосування ядерної зброї.

Про це свідчать результати опитування, проведеного у червні 2024 року «Левада-Центром» і опублікованого 4 липня, передає Кореспондент.

Згідно з опитуванням, 10% респондентів «однозначно» підтримують ядерний удар по Україні, а ще 24% вважають його «доцільним».

Соціологи вказують, що частка прихильників ядерної ескалації зросла на п’ять процентних пунктів за останній рік і стала рекордною за весь час війни.

Читати ще: США готувалися до можливого ядерного удару Росії по Україні у 2022 році, – CNN

Проти використання ядерної зброї, як і раніше, більшість – 52%, проте їхня частка знижується: у квітні 2023 року таких було 56%.

Серед тих, хто хоче вдарити ядеркою по Україні, – більшість пенсіонери. Вони часто дивляться телебачення та схвалюють діяльність Володимира Путіна.

«У віковій групі 55+ частка схвальних відповідей щодо ядерного удару сягає 35%, а серед тих, хто черпає інформацію з ТБ-передач, – 41%», – йдеться у результатах опитування.

Водночас молоді росіяни не так активно виступають за ядерний удар по сусідній країні.

«Думка про те, що використання ядерної зброї не може бути виправдано, більш поширена серед молодих росіян (63% у віці 18-24 років). Тих, хто вважає, що країна рухається неправильним шляхом, є 64% та тих, хто не схвалює діяльність чинного президента, – 72%», – йдеться у висновках недержавної російської організації «Левада-Центр».

Раніше російський диктатор Володимир Путін пригрозив «трагічними наслідками» країнам, які наважаться відправити своїх військових в Україну.

В ЄС прокоментували заяви Путіна, зазначивши, що ядерні погрози є абсолютно неприйнятними і недоречними. А у США нагадали, що вже попереджали Росію про наслідки застосування ядерної зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 5 Липня 2024 12:44
Кончені москалі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus