USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Росія зосередила в Чорному й Азовському морях 46 бойових кораблів

23 Лютого 2022 15:22
Росія розгорнула в Чорному і Азовському морях 46 бойових кораблів зі всіх флотів.

Про це йдеться у матеріалі «Української правди» із посиланням на експертів Центру оборонних стратегій, передає Бабель.

Експерти нагадали, що під виглядом військових навчань Кремль організував морську блокаду Чорноморського узбережжя України (з 13 по 19 лютого) і це може повторитися. Нагромадження такої кількості кораблів вказує на підготовку до вторгнення в Україну.

У ЦОС зазначають, що з початку року у Чорному морі взагалі немає кораблів нечорноморських країн НАТО, що дуже нетипово.

Крім цього, РФ розмістила у Середземному морі 17 бойових кораблів зі складу всіх чотирьох флотів. Там знаходяться два ракетні крейсери, сім ракетних кораблів і два ракетні підводні човни. Ця група має гіперзвукові ракети «Циркон», які в РФ називають «убивцями авіаносців».

Такого нарощування сил не бачили з часів розпаду СРСР.

Як пише Conflict Intelligence Team, війська Росії навколо України в останні дні змінили характер своїх переміщень, що може говорити про безпосередню підготовку до майбутнього вторгнення.

Аналіз даних і відеозаписів із соцмереж вказує на те, що війська ймовірно приступили до формування бойових порядків батальйонних ударних груп. Почали помічати як танки, так і техніку інших родів військ, наприклад, із важкими вогнеметними системами. При цьому гусенична техніка пересувається за лічені кілометри від кордону своїм ходом. Фіксується і інженерна техніка, яку раніше не підводили до кордону. У Краснодарському краї неподалік Кримського мосту помічено автодорожній розбірний міст.
«Ми вважаємо, що перекидання сил з інших регіонів добігло кінця, і, очевидно, йде вихід на вихідні позиції для можливого наступу», – заявили в CIT.

Також на території центральної міської лікарні міста Шебекіне (Білгородська область) всього за 5 кілометрів від кордону розгорнуто польовий госпіталь, який може використовуватись у разі наступальних дій у Харківській області. Досі госпіталі спостерігалися лише у польових таборах і лише на північному заході окупованого Криму чи у Білорусі.

Нагадаємо, супутники компанії Maxar Technologies (США) оприлюднили нові кадри, на яких видно російські війська неподалік українсько-білоруського кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Краваткожер ссякашв Показати IP 23 Лютого 2022 18:05
Коли Грузію атакували, то старші партнери кораблі в чорне море вводили, а тепер ні.
лучанка Показати IP 23 Лютого 2022 18:33
Потєшний флот

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus