USD 40.90 41.22
  • USD 40.90 41.22
  • EUR 40.80 41.30
  • PLN 10.30 10.50

Росія знищила вщент понад 200 українських медзакладів

Сьогодні 12:36
За час повномасштабної війни Росія пошкодила або зруйнувала 1856 українських медичних закладів. Станом на початок серпня 2024 року ворог пошкодив 1642 об’єкти та зруйнував вщент ще 214.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«РФ системно атакує та бомбардує не тільки цивільну інфраструктуру, а й заклади охорони здоров’я. Зокрема, лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові тощо», – йдеться у повідомленні.

Найбільших втрат зазнали медичні заклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

Однак нині отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування закладів на тимчасово окупованих територіях неможливо.

За даними МОЗ, росіяни також пошкодили 188 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125 автівок «екстренки».

«Однак, попри війну, одним із пріоритетних напрямів роботи держави лишається забезпечення українців якісними та доступними медпослугами. Міністерство разом із партнерами продовжує працювати над відновленням медичної інфраструктури. Завдяки відбудові та реконструкції закладів, лікарі продовжують надавати медичні послуги, а пацієнти отримують безперешкодний доступ до необхідної медичної допомоги», – наголошують у МОЗ.

Читати ще: Bellingcat підтвердив: «Охматдит» вразила російська ракета Х-101

Зокрема, вдалося повністю відновити 523 об’єкти медзакладів та ще 361 – частково. Найбільше відновлено обʼєктів у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Йдеться про медзаклади на звільнених від окупації територіях, а також ті, що зазнали невеликих ушкоджень – вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо.

«Роботи з відбудови медзакладів триватимуть й надалі», – додали в МОЗ.

8 липня росіяни вдарили по дитячій лікарні «Охматдит» крилатою ракетою Х-101. Від російського удару загинула працівниця «Охматдит» – дитячий нефролог Світлана Лук’янчук.

10 липня стало відомо про смерть маленького хлопчика, якого госпіталізували після російського удару по «Охматдиту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus