USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Росія завдала 465 хімічних атак по українських військових від початку вторгнення

28 Грудня 2023 08:54
Сили оборони зафіксували 465 фактів застосування Російською Федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за грудень поточного року – 81 випадок.

Про це інформує служба зв'язків з громадськістю Командування Сил підтримки Збройних сил України.

Як зазначається, динаміка застосування зростає. Так, лише за 19 грудня Росія здійснила 8 атак із використанням хімічних речовин.

Найчастіше ворог використовує гранати, як-от К-51, РГР та ручна газова граната «Дрофа-ПМ», які скидає з БпЛА. Проте застосовуються і саморобні вибухові пристрої, споряджені речовинами подразнювальної дії, а також здійснюються артилерійські обстріли із вмістом хімічно небезпечних речовин.

Читати ще: Уночі ворог атакував Україну 46 «Шахедами», 32 знищила ППО, – Генштаб

14 грудня було виявлене застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО із вмістом невідомої хімічної речовини.

28 випадків застосування небезпечних хімічних речовин були задокументовані і направлені для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки зі складу військових частин Командування Сил підтримки спільно зі Службою безпеки України.

За даними Інституту вивчення війни, раніше 810-та бригада морської піхоти Чорноморського флоту РФ підтвердила, що навмисно використовує хімічну зброю проти українських військ, що є очевидним порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є Росія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 29 Грудня 2023 02:28
..а ялова ООН продовжує і далі жувати соплі..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus