USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Росія вже вичерпала резерви боєздатних батальйонно-тактичних груп, – розвідка

14 Травня 2022 20:19
У рф на державному рівні триває прихована мобілізація. В Бєлгородській та Ростовській областях на основі призовників та мобілізаційних ресурсів формують нові підрозділи окупаційних військ, які відправляють на територію України.

Проте застосування таких військ переважно є неефективним. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

«Через військкомати викликають військовозобов’язаних, вони підписують контракти, після чого формують нові підрозділи та відправляють на територію України. Наскільки ефективне застосування таких військ – це вже показують бойові дії. В багатьох випадках це не є ефективно, але ми реально розуміємо, що на сьогодні ресурси, які стосуються найбільш боєздатних батальйонно-тактичних груп, російська федерація вичерпала. Хоча в неї ще достатньо резервів для того, щоб вводити на територію України», – наголосив представник воєнної розвідки України.

Також Вадим Скібіцький підтвердив інформацію про пригніченість та депресивний морально-психологічний клімат в підрозділах російських окупаційних військ.

Читати ще: Окупанти відправляють на війну випускників училищ та починають боротьбу за переділ влади

«Найбільш пригнічений моральний стан – у військовослужбовців 1-го та 2-го армійських корпусів з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей. Тому що саме там відбувається примусова мобілізація і призов до лав російських окупаційних військ. Непідготовлений особовий склад, який не має, по суті, бойового досвіду, спрямовують зараз на найбільш важливі напрямки.

Крім того, ті резервісти, яких відправляють на територію України з рф, особливо з її центральних, східних регіонів, просто їхали й думали, що їдуть заробляти гроші, а тут їх зустрічає потужний опір ЗС України, Сил оборони, Територіальної оборони та всього населення України», – розповів представник воєнної розвідки України та додав, що замість отримання грошей росіяни повертаються додому в мішках для трупів, що дуже впливає на моральний стан окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus