USD 41.20 41.38
  • USD 41.20 41.38
  • EUR 41.20 41.38
  • PLN 10.60 10.75

Росія висунула низку умов Україні для деескалації ситуації на кордоні

9 Лютого 2022 21:02
У Росії заявили, що для деескалації ситуації з можливою агресією проти України офіційний Київ нібито повинен виконати низку умов.

Їх озвучила речник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНІАН з посиланням на «ТАСС».

«Ми переконані, що домогтися деескалації ситуації навколо України, про яку так багато говорять і пишуть наші західні партнери, можна дуже швидко. Для цього треба припинити постачання Україні озброєнь, відкликати з її території західних військових радників, інструкторів, припинити спільні навчання ЗСУ та країн НАТО. А також вивести все раніше поставлене Києву іноземне озброєння за межі української території», – заявила Захарова.

Читати ще: The Washington Post: Китай і Росія намагаються змінити баланс сил у світі

Вона також закликала західних дипломатів відвідати окуповану частину Донбасу, жителі якої «багато років страждають». Захарова згадала недавній візит на лінію розмежування іноземних політиків, обурившись, що вони не приїхали в окуповані Донецьк і Луганськ.

Загроза нового вторгнення Росії

З листопада 2021 року Росія зосередила на кордонах з Україною понад 100 тисяч військових. Міжнародне співтовариство побоюється, що Кремль приверне армійців і техніку до повномасштабного наступу.

У зв’язку з новою загрозою російської агресії в Східній Європі США, Британія і ЄС працюють над інструментами стримування намірів Путіна, зокрема шляхом введення жорстких санкцій.

США і низка країн Європи погодилися передати українській армії військове озброєння для захисту суверенітету держави від ймовірного нового наступу Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
! Показати IP 9 Лютого 2022 21:32
Знаешь что, Захарова, kiss my ass ! А насчёт Донбасса, пока вы туда не сунулись- жили нормально.
скептик Показати IP 10 Лютого 2022 00:37
вже ядерну зброю херантам хреновим віддали. в україни зустрічна вимога: під міжнародним контролем парашія знищує свій ядерний потенціал і засоби його доставки.
Клава.. Показати IP 10 Лютого 2022 04:39
кремлівський маразматик вирішив, що перед смертю йому все зійде, впадає в дитинство:"нравится - не нравится, терпи, моя красавица, лежит красавица в гробу, я пристроился и .бу"..
Мама Данилова Показати IP 10 Лютого 2022 06:53
Сынок, приезжай за мной. Только не на танке. Можешь на собаках или на волках (если перекрашивать не разучился).
Всім Показати IP 10 Лютого 2022 18:13
КЦП ПНХ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus