USD 41.60 41.95
  • USD 41.60 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.62 10.85

Росія вербує сирійців для «мʼясних штурмів» в Україні, – ГУР

Сьогодні 11:48
Держава-агресор Росія продовжує практику «жуковщини», використовуючи іноземних найманців у війні проти України як гарматне м’ясо.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Зруйнована війною злиденна Сирія стала однією з країн, де Росія активно вербує чоловіче населення для ведення бойових дій. Найманцям обіцяють російські паспорти та оплачувану роботу, після якої мало хто повертається додому.

Ставлення росіян до сирійських найманців ілюструють історії Мохаммеда Мансура та Вахіда Мурсала Аль-Шіблі. Вони воювали проти України у складі 488-го мотострілецького полку 114-ї мотострілецької дивізії російської окупаційної армії (в/ч 12721).

Читати ще: Росія заманює африканців на війну з Україною виплатою у $2000, – ГУР

У липні 2024 року Мансура у складі загону з 14 сирійських найманців росіяни відправили в атаку поблизу міста Сватове Луганської області. Їх накрили вогнем українські воїни. Запит на евакуацію поранених російські загарбники відкинули та наказали сирійцям продовжити штурм. Мансур, який отримав поранення, не виконав наказ росіян і втік з поля бою. Решту загону найманців було розбито – окупанти оформили їх як зниклих безвісти.
15 вересня 2024 року сирійські пабліки написали про смерть свого громадянина під час війни проти України. Селянин Вахід Мурсал Аль-Шіблі отримав російський паспорт і пішов штурмувати українські позиції на Луганщині в складі загону із семи найманців. Групу розбили, Мурсал отримав поранення і помер через відсутність евакуації. Доля інших бойовиків сирійського загону невідома.

Читати ще: «Вони не знають російської мови, не розуміють один одного», – військовий з Луцька про найманців в армії РФ

Як зазначають у ГУР, Росія налагодила схему з туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну проти України. Спершу біднякам пропонують роботу охоронцями в російських нафтових провінціях, а потім заманюють вищою зарплатою для участі в «м’ясних штурмах».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus