USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Росія вдруге подала на обмін військових, захоплених у Курській області

Сьогодні 13:01
Під час обміну військовополоненими 13 вересня до росії повернули 44 військових, яких українська армія захопила під час наступу на Курську область.

Про це повідомили в українському проєкті для російських військових, які хочуть здатися в полон, «Хочу жить», пише Громадське.

Там розповіли, що обміняні росіяни перебували в полоні менш ніж місяць. У проєкті кажуть, що, подаючи курських військовополонених на обмін, кремль намагається «медійно відіграти» провал своєї армії на Курщині.

Після обмінів 2022 року росія втратила інтерес до організації наступних, кажуть у проєкті. Через це певний час місяцями не було обмінів. «Головна причина в тому, що для кремля військовополонені – це насамперед інструмент тиску на Україну», – пояснюють там.

Під час попереднього обміну, який відбувся 24 серпня і став першим після початку боїв у Курській області, росія повернула 115 військових, яких захопили під час операції української армії на російській території.

Під час цього обміну додому повернулися ще 49 українок та українців – воїнів Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільних.

З полону визволили і морського піхотинця, лучанина Дмитра Селютіна. Військовий провів у полоні 29 місяців.

Дмитро Селютін – військовий медик, санінструктор бригади морської піхоти. Повномасштабна війна застала сержанта в селі Широкине на Донеччині. У полон він потрапив у квітні 2022 року із маріупольського заводу Ілліча.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими розповіли, що цей обмін «особливий», адже вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону 23 жінок, зокрема цивільних, яких росіяни затримали ще до повномасштабного вторгнення.

Керівниця патронатної служби бригади «Азов» Олена Толкачова заявила, що в межах обміну вперше за довгий час вдалося повернути 15 воїнів-«азовців», які провели в полоні понад два роки. Це група переважно із жінок.

Також до України повернули Леніє Умєрову, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька, та героя України, військового медика Віктора Івчука, який керував військовим шпиталем у Маріуполі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus