USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Росія в односторонньому порядку вийшла з Мінських домовленостей. Заява Зеленського

22 Лютого 2022 14:30
Президент України Володимир Зеленський заявив, що визнання Росією «незалежності» терористичних «ДНР» і «ЛНР» означає її односторонній вихід з Мінських домовленостей.

Про це йдеться у спільній заяві Зеленського та його естонського колеги Алара Каріса, передає УНІАН.

«Сторони заявляють, що визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють», – зазначається у тексті.

Читати ще: Нічого не віддамо: повний текст звернення Зеленського до українців через російську агресію

Ввечері 21 лютого російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля – терористичних організацій «ЛДНР». Потому з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні «документи».

Одразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, наголосив, що йдеться про порушення цілісності України і фактичний вихід з «Мінська».

Читати ще: Зеленський заявив про можливий розрив дипломатичних відносин з Росією. Оновлено

Міжнародна спільнота не визнає легітимність режимів «ЛДНР» та засуджує дії Росії.

Тим часом в ОРДЛО триває примусова мобілізація цивільного населення. За словами очевидців, подекуди окупанти затримують навіть неповнолітніх. Крім того, тисячі мешканців окупованих регіонів були перекинуті терористами в рамках нібито «евакуації» у прикордонні російські області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вася Олика ПЛ Показати IP 22 Лютого 2022 14:57
А ми навіть туди і не заходили ... Це Петя наробив, а 8 років ми сербали ...
Анонім до Вася Олика ПЛ Показати IP 22 Лютого 2022 15:28
Не даремно ти Олика, і щось там сербав... Завдяки Мінську Україна змогла наростити військовий потенціал, сформувати ЗСУ, і виграти час. Ні одного негативного момента від Мінська для України не було, ні одного!!!
Лучанин до Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 17:02
Який військовий потенціал ти ди.іл? Який потенціал під час нього було нарощено, що всі країни нам зараз надають допомогою? Що було нарощено, ти з головою дружиш? Петя разом з медвечуком бізнесом на кордоні займалися і торгували життями бійців! Цього чмошник@ треба садити давно. Де твій гетьман зараз, де його патріотичні заяви тепер? Воно вже певно теж з країни втікло
Анонім до Лучанин Показати IP 22 Лютого 2022 17:28
1. ЗСУ на початок 2014 року - декілька тисяч чоловік, у декількох боєздатних частин.2. Армія на початок 2015 - це 200 тис. солдат. 3. Про мертвечука то ти на 1+1 розказуй, ця лахтопортянка нікому не цікава. 4. Порошенок зараз в Україні, в Раді, втікати не збирається і не збирався. 5. А твоя істерика мені зрозуміла, ти з того "мудрого наріду", один із самих упоротих. Хахахаха. Адью лахта.
Хто кого виграв до Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 17:15
?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus