USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.65 10.90

Росія таємно перекидає в Білорусь військових у залізничних цистернах, – ЗМІ

19 Січня 2023 11:04
Росія використовує залізничні цистерни для перевезення особового складу військових підрозділів до Білорусі. У такий спосіб росіяни вводять в оману супутниковий та візуальний моніторинг вантажів.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням наа білоруське видання «Наша Ніва», яке цитує інформацію власних джерел.

Кількість випадків таких перевезень у виданні не уточнили. Невідомо також, чи транспортують російську військову техніку та боєприпаси до Білорусі таким же шляхом чи іншими подібними замаскованими способами.

Отримана «Нашою Нівою» інформація про перекидання російських військ у залізничних цистернах свідчить про те, що масштаби російської військової присутності в Білорусі можуть бути більшими, ніж передбачалося раніше.

Читати ще: Жданов назвав єдину загрозу для України з боку Білорусі

Нагадаємо, що країна-агресорка продовжує перекидати військову техніку у Білорусь. Зокрема 15 січня на військовий аеродром у Барановичах прилетіли щонайменше 8 винищувачів: 4 Су-34 та 4 винищувачів Су-30.

Разом з тим, за останньою інформацією українських прикордонників, які відстежують ситуацію на території держави-сателіта РФ, у Білорусі станом на 16 січня перебувало 11 тисяч російських військових, але ця кількість постійно змінюється через ротацію у ЗС РФ.

Водночас голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко зазначив, що Україна не фіксує збільшення угруповань російських та білоруських військ на території РБ поблизу з кордонами України. Також наразі не було жодних заходів у межах оголошених спільних авіанавчань Росії та Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ахаха Показати IP 19 Січня 2023 11:48
скоро будуть кацапів як гамно по трубах перекачувати
Джентельмени Показати IP 19 Січня 2023 12:37
Удачі
скептик Показати IP 19 Січня 2023 13:37
кацап свіжомаринований. це підготовка до упаковки в пластикові пакети
Дєд до скептик Показати IP 20 Січня 2023 11:53
Ти пакувати будеш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus