USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Росія створила в Україні найбільше у світі мінне поле, – Шмигаль

8 Січня 2023 22:42
Розв’язана росією повномасштабна війна призвела до утворення в Україні найбільшого у світі мінного поля площею 250 тисяч квадратних кілометрів.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю південнокорейському агентству Yonhap, передає Укрінформ.

«На сьогодні це найбільше мінне поле у світі, що не тільки ускладнює людям поїздки, а й спричиняє серйозні збої в сільському господарстві, яке є однією з основних галузей економіки України», – сказав Шмигаль.

Зазначається, що 250 тисяч квадратних кілометрів – це більше не лише за площу Корейського півострова (близько 221 000 км²), а й площу Румунії (близько 238 000 км²) чи Великої Британії (близько 244 000 км²).

Як повідомлялося, російські військові встановлюють мінні поля на тимчасово загарбаних територіях України без жодного позначення на місцевості, що становить смертельну небезпеку для людей.

Лише за останні кілька днів на Харківщині внаслідок наїзду на російську міну цивільного автомобіля загинув 65-річний чоловік, а в Херсонській області на польовій дорозі за с. Олександрівка на міні підірвався автомобіль із подружжям, люди загинули на місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus