USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Росія створює «загороджувальні загони» для боротьби з дезертирством

4 Листопада 2022 12:47
У російських військах створюють так звані загороджувальні загони для відлову дезертирів серед власних солдатів, які тікають через низький моральний дух і небажання воювати.

Про це йдеться у короткому зведенні британської розвідки, опублікованому 4 листопада Міністерством оборони Великої Британії.

«Через низький моральний дух і небажання воювати російські війська, ймовірно, почали розгортати «загороджувальні загони» або «підрозділи блокування»», – йдеться у повідомленні.

Ці підрозділи погрожують розстрілювати власних солдатів, що відступають, з метою примусити їх до наступу. Вони використовувалися російськими військами в попередніх конфліктах.

Нещодавно російські генерали, ймовірно, хотіли, щоб їхні командири застосували зброю проти дезертирів, у тому числі, можливо, вони санкціонували стрілянину на ураження таких дезертирів після попередження. Генерали також, ймовірно, хотіли зберегти оборонні позиції до смерті, вважають у британській розвідці.

«Тактика розстрілу дезертирів, ймовірно, свідчить про низьку якість, низький моральний дух та недисциплінованість російських військ», – йдеться у зведенні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus