USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Росія страждає від дефіциту контрбатарейних радарів, − британська розвідка

17 Липня 2023 12:01
Російські окупанти, що беруть участь у війні проти України, страждають від дефіциту контрбатарейних радарів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Міністерства оборони Великої Британії.

Зазначається, що після звільнення з посади командувача 58-ї загальновійськової армії Росії на Запорізькому напрямку генерал-майор Іван Попов стверджував, що однією з головних його скарг була відсутність контрбатарейної боротьби.

«Живучість російських сухопутних військ залежить від ефективного виявлення української артилерії і нанесення по ній ударів, часто власною артилерією. Ключовим компонентом такого підходу є контрбатарейні радари, які дозволяють командирам швидко визначати місцезнаходження ворожих гарматних ліній», – зазначають у британській розвідці.

У Міноборони додають, що росія страждає від зростаючого дефіциту контрбатарейних радарів, особливо сучасних «Зоопарк-1М». Лише невелика частина розгорнутого парку «Зоопарків», ймовірно, залишиться в Україні в робочому стані.

Згідно з відео з відкритих джерел, на початку липня 2023 року в районі 58-ої армії РФ було знищено ще один «Зоопарк».

«Пріоритет, який Попов, очевидно, надавав цій проблемі, підкреслює, що артилерія продовжує відігравати центральну роль у війні», – додають у Британії.

Зазначимо, що ще навесні британська розвідка повідомляла, що українські військові знищили більшість російських контрбатарейних комплексів. Країні-агресору тяжко відновлювати їхній парк через санкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus