USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Росія сподівається на фінансову підтримку від «дружніх» країн, – розвідка Британії

5 Квітня 2023 17:23
Росія розраховує на зовнішню фінансову підтримку з боку іноземних держав, які вона вважає «дружніми».

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає УНІАН.

Нещодавно прем'єрміністр РФ Михайло Мішустін заявив про те, що перехід до випуску частини суверенних боргових зобов'язань Росії в іноземній валюті «перебуває на стадії розробки».

«Як тільки розробку буде завершено, інвестори з інших країн зможуть викупити суверенний борг Росії і, таким чином, профінансувати деякі з майбутніх дефіцитів російського бюджету. Такі інвестори побічно фінансуватимуть вторгнення Росії в Україну», – кажуть у розвідці Британії.

Відзначають, що основними суб'єктами, які купують російський державний борг, в останні місяці були російські банки. Однак у британській розвідці вважають малоймовірною їхню здатність повністю фінансувати очікуваний майбутній бюджетний дефіцит.

Читати ще: Україні потрібно 5-7 років для повернення до довоєнного рівня життя та доходів, – Мінекономіки

«Російські офіційні особи, імовірно, розглядають випуск зовнішніх боргових зобов'язань як один із способів закрити дірки в російських фінансах, оскільки вони планують затяжну війну в Україні. Проте залишається незрозумілим, чи вдасться Росії реалізувати ці заходи», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus