USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Росія шукає посередників для переговорів з Україною, – ISW

Сьогодні 08:43
Кремль, ймовірно, намагається сформувати міжнародні мирні посередницькі зусилля у війні проти України. При цьому російська сторона демонструє небажання брати участь у добросовісних переговорах з українцями.

Як йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою та міністром закордонних справ Індії Субрахманьямом Джайшанкаром на полях засідання Ради співробітництва Росії та країн Перської затоки у Саудівській Аравії 9 вересня.

Лавров зі співрозмовниками обговорив війну в Україні. Однак деталей у російському МЗС не розкрили.

Читати ще: Путін продовжить погрожувати ядеркою: в ISW прокоментували заяви директора ЦРУ

Бразилія та Китайська Народна Республіка з травня просувають свій мирний план «Політичне врегулювання української кризи» з шести пунктів, ключові принципи якого сприятливі для Росії.

Прем’єр Індії Нарендра Моді нещодавно приїжджав у Київ та офіційно підтвердив підтримку Індією миру в Україні на основі принципів міжнародного права, серед яких – повага до територіальної цілісності та суверенітету держав.

Водночас Лавров повторив шаблонні кремлівські наративи, які демонструють небажання Росії вести добросовісні переговори з Україною, стверджуючи, що українська «формула миру» є «ультиматумом». За його словами, Росія ніколи серйозно не розглядала цей план.

29 серпня голова Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що є принаймні три ґрунтовні причини, чому будь-який діалог України з суб’єктом Путіним на цьому етапі буде порожнім і не створить підґрунтя для справедливого міцного миру.

Читати ще: Третина українців вважають можливими переговори про мир лише після звільнення територій

Український президент Володимир Зеленський своєю чергою 27 серпня заявив, що «з Путіним на сьогодні діалог безглуздий», бо російський диктатор прагне щонайменше заволодіти 30% української землі. За словами Зеленського, Путін не прагне компромісів, а хоче знищити Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus