USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Росія продовжує отримувати летальну зброю з Ірану та Північної Кореї, – ISW

Сьогодні 09:08
Росія продовжує поглиблювати двосторонні відносини з Іраном та Північною Кореєю, отримуючи летальну зброю для використання у війні проти України.

Про це йдеться в аналізі Інституту вивчення війни (ISW) щодо російської наступальної кампанії за 27 липня.

Іранське інформагентство Mehr News Agency повідомило, що в жовтні 2024 року Іран запустить свої супутники «Ход-Ход» і «Косар» на низьку навколоземну орбіту з невстановленої російської станції.

Читати ще: Росія отримує великі партії іранських дронів, – британська розвідка

ISW вбачає зв’язок між участю Росії в запуску супутників та постачанням до РФ іранських безпілотників Shahed-136/131 та їхніх компонентів.

Щодо Північної Кореї, то, за оцінками Сеула, валовий внутрішній продукт країни зріс на 3,1% у 2023 році порівняно з 2022-им – після щорічного скорочення починаючи з 2019 року. Важка та хімічна промисловість Північної Кореї, зокрема виробництво заліза, сталі, міді, нікелю та алюмінію, зросли торік на 8,1%.

У Південній Кореї вважають, що постачання Росією продовольства до КНДР в обмін на зброю допомогло Пхеньяну стабілізувати ціни і, ймовірно, стимулювало північнокорейське внутрішнє виробництво.

За повідомленнями, Північна Корея передала Росії близько 4,8 млн артилерійських снарядів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОЛЕКСАНДР Показати IP Сьогодні 09:53
ТАК МИ І БЕЗ ВАС ЦЕ БАЧИМО МАЙЖЕ ЩОДНЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus