USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Росія погрожує Японії контрзаходами, якщо Україна отримає ракети до Patriot

Сьогодні 14:27
Москва вважатиме Токіо вороже налаштованим стосовно Росії і вживатиме контрзаходів проти Японії, якщо вироблені в цій країні ракети-перехоплювачі PAC-3 до ЗРК Patriot будуть доставлені в Україну.

Як передає NHK, про це на брифінгу заявив заступник офіційного представника МЗС РФ Андрій Настасьїн, коментуючи угоду про передачу Японією ракет PAC-3 Сполученим Штатам.

Російський дипломат висловив скептицизм із приводу домовленостей між Японією та США і припустив, що японські ракети-перехоплювачі можуть потрапити до України.

«Москва буде розглядати Токіо як вороже налаштоване по відношенню до Росії, якщо японські ракети будуть передані українській армії», – сказав Настасьїн.

Він додав, що в такому разі російська сторона реагуватиме жорстко, проте не уточнив, які конкретні кроки можуть бути зроблені.

Читати ще: Німеччина передала Україні третій ЗРК Patriot

«Росія залишає за собою право приймати найрішучіші контрзаходи, в тому числі в контексті своїх двосторонніх відносин із Японією», – зазначив російський представник.

Ракети PAC-3 є оборонною зброєю і призначені для перехоплення тактичних балістичних і крилатих ракет, якими російські терористичні війська щодня обстрілюють цивільну інфраструктуру і мирних мешканців в Україні.

Зауважимо, Японія вперше після послаблення правил експорту військового обладнання передасть США ракети-перехоплювачі PAC-3 вітчизняного виробництва для ЗРК Patriot.

Читати ще: Японія передасть Україні машини для розмінування
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus