USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Росія почала накопичувати ресурси для штурму Києва, – Генштаб ЗСУ

7 Березня 2022 01:05
Противник продовжує наступальну операцію проти України. Основні зусилля росіяни зосередили на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум і Миколаєва, виході на адміністративні кордони в Луганській та Донецькій областях, створенні сухопутного коридору з Криму в напрямку Маріуполь — Новоазовськ.

Про оперативну ситуацію станом на початок 7 березня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Росія почала накопичувати ресурси для штурму Києва.

Окупанти не полишають спроб підготуватися до наступу на Поліському, Сіверському, Донецькому та Таврійському напрямках.

Противник намагається встановити повний контроль над містами Буча та Ірпінь і наблизитися до столиці України.

Читати ще: У найближчі дні ворог спробує взяти Київ, – радник міністра МВС

З території Білорусі через Чорнобильську зону продовжують постачати паливо та інші матеріальні засоби для окупаційних військ.

На Сіверському напрямку окупанти намагаються забезпечити тактичну перевагу, щоб вийти до східних околиць Києва через Броварський і Бориспільський райони та встановити контроль над Черніговом та Сумами.

У районах населених пунктів Нова Басань і Скрипалі противник зазнав значних втрат, тому передислоковується.

На Таврійському напрямку окупанти силами до трьох БТГр ведуть наступ у напрямку Запоріжжя. Ворогу вдалось відновити рух потягів по Антонівському залізничному мосту через річку Дніпро.

Підрозділи противника просуваються в північно-східному напрямку вздовж річкі Інгул. БТГр форсувала річку та зайняла Кашперо-Миколаївку.

У Харківській області ЗСУ звільнили Чугуїв і завдали великих втрат особовому складу та техніці ворога. Знищено командира 61 окремої бригади морської піхоти ЗС РФ підполковника Дмитра Сафронова та заступника командира 11 окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ підполковника Дениса Глєбова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus