USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Росія планує оточити Київ, – Держсекретар США

25 Лютого 2022 03:12
Держсекретар США Тоні Блінкен стверджує, що "всі докази свідчать про те, що Росія має намір оточити Київ і загрожувати йому".

Як повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN, про це Держсекретар США заявив під час спеціального засідання ОБСЄ.

"Дії Росії є образою демократії, прав людини, людської порядності, – стверджує Блінкен. – Протягом місяців Росія прикидалася дипломатією, наполягаючи, що не мала наміру вторгнутися в Україну. Весь час Кремль готував цю холоднокровну атаку, масштабів якої в Європі не було з часів Другої світової війни".

За словами Блінкена, план РФ – оточити та загрожувати українській столиці – призведе до масових порушень прав людини.

"Члени цієї організації і все міжнародне співтовариство тепер чітко бачать повну відмову Росії від зобов'язань, які вона взяла перед світом, і ми цього ніколи не забудемо", – резюмує Блінкен.

Читати ще: Лідери G7 згодні запровадити «нищівний» пакет санкцій проти Росії, – Байден

Крім того, президент США Джо Байден заявив, що підкорення України не задовольнить Путіна. Про це він заявив на пресконференції після засідання Ради національної безпеки США.

"Ви чули промову Путіна, що тривала цілу годину, про те, чому він йде до України. (З неї очевидно, що) у нього амбіції значно більші, ніж Україна. Він хоче відновити колишній Радянський Союз. І йдеться саме про це. І ці його амбіції категорично суперечать тому, до чого зараз розвинувся світ", – пояснив президент США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus