USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Зеленський закликав представників G7 посилити санкції проти РФ і надати Україні необхідну зброю

24 Березня 2022 18:50
Президент України звернувся до представників країн «Великої сімки» і нагадав, що минув місяць від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України.

Володимир Зеленський акцентував, що включення Росії до тодішньої «Великої вісімки» було авансом, однак це справило на РФ враження, що їй усе сходитиме з рук.

«За минулі роки Росія встигла створити таку кількість криз, що зараз перетворилася на головну проблему для всього світу, на проблему, яка тільки наростає. Ми навіть не здогадуємося, скільки ще таких термінових самітів потрібно буде провести, перш ніж створені Росією проблеми будуть вирішені», – сказав він.

За його словами, вранці було отримано інформацію про те, що російські війська застосували проти мирного населення заборонені фосфорні бомби, високою є імовірність застосування хімічної зброї на території України.

Також нині влада намагається встановити точну кількість депортованих углиб Росії українців.

Багато міст країни нині виглядають так ніби стикнулися з глобальною катастрофою, настільки вони зруйновані. За війною також може прийти глобальна продовольча криза, яка здатна закінчитися політичною дестабілізацією.

Читати ще: Розв'язана Кремлем війна загрожує продовольчій безпеці у всьому світі

Як підкреслив Зеленський, діяти, аби завершити війну в Україні, потрібно негайно.
«Краще зараз посилити санкції проти Росії настільки, наскільки треба, щоб зупинити її воєнну машину, ніж потім розбиратися з наслідками глобальної продовольчо-політично-безпекової кризи. Потрібне повне ембарго на торгівлю з Росією, потрібно позбавити Росію можливості використовувати GPS на війні. Дуже важливо, щоб ця система не допомагала російським ракетам, бомбам знищувати мирні міста.

Російські банки, особливо Центробанк, повинні отримати повне блокування від глобальної фінансової системи. Воєнні злочинці повинні залишитися взагалі без грошей, а їхні заморожені активи повинні перетворитися, зокрема, на репарації для відбудови України.

Краще зараз дати Україні такої підтримку зброєю, якої ми реально потребуємо, ніж потім шукати зброю ще й для інших країн: Грузії, Молдови, країн Балтії, Польщі, країн Центральної Азії. Чим швидше станеться саме так, як ми просимо, тим швидше на сході Європи буде мир. Це в наших інтересах, це у ваших інтересах, це в інтересах усіх демократій. Свобода повинна бути озброєною. Життя має перемогти смерть», – сказав Президент України.

Читати ще: Історичний проект: Зеленський запросив Швецію взяти участь у відбудові України після війни

Нагадаємо, 24 березня, через місяць після широкомасштабного вторгнення Росії до України, Володимир Зеленський виступив на саміті країн-членів НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus