USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Росія перетворила елітні групи «Шторм-Z» у штрафбати, – британська розвідка

24 Жовтня 2023 14:45
Росія продовжує використовувати спеціально виділені підрозділи «Шторм-Z» для локальних наступальних операцій в Україні, однак з елітних вони перетворилися на штрафбати.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони Великої Британії, передає Суспільне.

У британській розвідці зазначили, що ці групи розміром з роти, ймовірно, були вперше виведені на службу у 2022 році.

«Існує реалістична можливість того, що Росія спочатку передбачала їх як відносно елітні організації, які могли б перехопити тактичну ініціативу. Проте принаймні з весни 2023 року «Шторм-Z» фактично перетворилися на штрафні батальйони, укомплектовані засудженими та регулярними військовими, до яких застосували дисциплінарні стягнення», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: У ГУР розповіли, скільки солдатів зосередила Росія на території України

У розвідці зазначили, що дописи у соцмережах свідчать про те, що підрозділи мають найнижчий пріоритет для матеріально-технічної та медичної підтримки, хоча неодноразово отримують наказ атакувати.

«Російські війська часто вели ефективну оборону. Однак наявність «Шторм-Z» підкреслює надзвичайні труднощі, які відчуває Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції», – зазначили у відомстві.

У квітні повідомлялося, що російське командування формує спеціалізовані ротні підрозділи «Шторм Z» у складі ключових фронтових з’єднань, які беруть участь у міських боях. Це робиться для того, щоб посилити знижену боєздатність більшості російських підрозділів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus