USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.05 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Росія може вивести частину військ з Харківщини: в ISW пояснили причину

Сьогодні 08:26
Російські бойовики з групи «Вагнера» у Малі зазнали нещодавно колосальних втрат і тепер Кремль потребуватиме масштабної заміни солдатів у Африці військовослужбовцями Африканського корпусу Міноборони РФ. Частина цього корпусу нещодавно була перекинута у Харківську область, щоб підтримати наступ ворога.

Як повідомляють в Інституті вивчення війни, кілька критично налаштованих російських мілблогерів стверджують, що Міноборони зловтішаються через втрати бойовиків. Є ймовірність, що військове керівництво використає це для припинення розгортання вагнерівців в Сахелі з повною їхньою заміною на Африканський корпус МО.

У своїх заявах блогери цитували неназване джерело в адміністрації Путіна, яке підтвердило подібні зміни. Більш того, військових на зміну бойовикам відправлять у всю «Сахельську трійцю» (Малі, Буркіна-Фасо та Нігер).

Читати ще: ООН розслідує масові вбивства жителів Малі «вагнерівцями»

За оцінкою аналітиків, Африканському корпусу, ймовірно, не вистачає поточних можливостей, щоб належним чином замінити групу «Вагнера», зокрема в Малі. Причина може бути в тому, що частину корпусу перекинули у Харківську область, а тому їх можуть вивести з України.

«Масштабна заміна «Вагнера» після таких втрат, як ті, що були завдані під час нещодавньої засідки, ймовірно, призведе до передислокації деяких бійців Африканського корпусу в Малі подалі від лінії фронту в Україні, і російське військове командування, ймовірно, не розглядає повну заміну «Вагнера» в Малі чи деінде в Сахелі як пріоритетне завдання на даний момент», – вказується у звіті ISW.

Розгром вагнерівців у Малі

Нещодавно повідомили, що в африканській республіці Малі повстанці-туареги розгромили десятки солдатів хунти та найманців російської приватної військової компанії «Вагнер». Серед убитих був і автор пропагандистського каналу GreyZone, який брав участь війні проти України.

Згодом повстанці запропонували передати захоплених у полон найманців Україні. У ГУР заявили, що інформація про таку можливість відстежується і перевіряється. За словами речника відомства Андрія Юсова, цей провал РФ в Малі буде мати для неї негативні наслідки.

29 липня журналісти оприлюднили фотографію, на якій туареги-повстанці стоять з українським прапором після розгрому найманців ПВК «Вагнер» у Малі.

Після військового перевороту у травні 2021 року в Малі править військова хунта, яка підтримує тісні зв’язки з Росією і звертається за послугами найманців із контрольованої російськими спецслужбами ПВК «Вагнера».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus