USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Росія готує новий наступ на Харківщині, – DeepState

18 Червня 2024 14:07
Російські агресори готують наступ у напрямку на селище Борова у Харківській області.

Про це повідомив проєкт DeepState у вівторок, 18 червня.

Стверджується, що ворог наростив ударний кулак з 10 тисяч чоловіків особового складу та 450 одиниць військової техніки, з яких – 200 артилерійських систем, на ділянці від Райгородки до Нововодяного, що приблизно за 20 км від селища Борова.

«Мета очевидна – спроба повторити минулорічний наступ на Борову», – йдеться у повідомленні.

Аналітики пишуть, що наразі протяжну оборонну лінію на цьому напрямку утримує 3 ОШБр, але сили залишаються неспівмірними: ворог переважає кількістю, застосовує додаткові підрозділи й веде інтенсивні штурмові дії вздовж усіє смуги наступу.

Читати ще: РФ перекидає війська з Донеччини на Харківщину через успішні контратаки ЗСУ, – ISW

Повідомляється, що росіяни розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3-ї та 144 дивізій, які представлені 236-ю артилерійською бригадою та 11 полками: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських. Окрім того, залучено найманців з нерегулярних армійських підрозділів. Серед них відомо про присутність Шторм V, Чорна мамба, Фіксики та ПВК Патріот. Для підтримки порядку прибув підрозділ БАРС-14.

За даними аналітиків, росіяни хочуть повторити минулорічну стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина.

Нагадаємо, 10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Окупанти захопили близько 10 сіл, переважно у «сірій зоні» і почали бої за місто Вовчанськ. Зараз ЗСУ контролюють більшу частину Вовчанська.

За даними ЗСУ, з початку наступу на Харківському напрямку російські загарбники втратили 4000 військових.

Читати ще: ДБР почало розслідування через прорив росіян на Харківщині. У справі фігурують командири 125-ї бригади

Два дні тому у Кремлі заявили, що Росія не відмовилася від планів продовжувати наступ у Харківській області, попри важкі втрати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
просто Показати IP 18 Червня 2024 15:04
так у**іть хаймарсом по місцю скупчення, а потім кажіть що це не ми.... в кацапів ж так виходить.
Abrams 14:0 Показати IP 18 Червня 2024 18:04
А Росiя знае,що вона готуе.? А,то таке,головне озвучить.
Анонім Показати IP 18 Червня 2024 18:12
Якщо навіть не враховувати мобілізованих з інших областей, в Харківській обл проживало 2.5млн. населення. Що для них 10тис? Це звісно, якби вони хотіли захищати свою землю, а не ховалися хто-де.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus