USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Росія до кінця року хоче збільшити свою армію до 690 тисяч, – Сирський

Сьогодні 19:43
Росія до кінця року планує збільшити чисельність своїх військ в Україні до 690 тисяч.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтервʼю виданню The Guardian розповів, що на початку повномасштабного вторгнення РФ мала 100 тисяч солдатів, а зараз кількість окупаційних військ зросла до 520 тисяч і їх поповнюватимуть, пише Бабель.

Росіяни також мають значну перевагу в техніці. Співвідношення 1:2 або 1:3 на їхню користь, каже Сирський. Наприклад, кількість танків у росіян з 2022 року зросла вдвічі (з 1700 до 3500), кількість артилерії – втричі, а кількість бронетранспортерів – з 4500 до 8900.

«Противник має значну перевагу в силах і засобах. Тому для нас справді на першому плані стоїть питання постачання, питання якості», – додав Сирський.

Читати ще: Україна у виробництві дронів значно випереджає Росію за кількістю ідей та стартапів

Раніше Олександр Сирський говорив, що росіяни нарощують інтенсивність бойових дій, оскільки розуміють, що час грає проти них. Наразі окупаційні війська мають локальні успіхи на Донбасі і просуваються повільно. Наступ на півночі Харківської області захлинувся, загроза нового наступу з півночі зберігається.

Нагадаємо, країни НАТО розробляють схему перекидання військ у разі конфлікту з РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus