USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Росія бойкотує зустріч Радбезу ООН з безпековим Комітетом ЄС

4 Травня 2022 08:52
Росія бойкотуватиме засідання Радбезу ООН з участю Комітету ЄС з політичних питань і безпеки 4 травня.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дипломатичні джерела.

Це є ще однією ознакою різкого погіршення відносин росії з країнами-членами ООН.

Рішення москви пов’язане з війною в Україні. Водночас це перший бойкот рф в ООН від початку повномасштабної агресії.

Комітет ЄС з питань політики та безпеки відповідає за його спільну зовнішню політику та політику у сфері безпеки.

На пресконференції у вівторок постійний представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що з кінця лютого вдалося досягти «виключних успіхів в ізоляції росії».

«Росія ізольована у Радбезі, і щоразу, коли в нас буде обговорення того, що її стосується, ми будемо утримувати їх в ізоляції доти, доки вони не припинять свої жорстокі атаки на Україну, на людей», – сказала Томас-Грінфілд.

Як відомо, Генеральна Асамблея ООН проголосувала за відсторонення Росії від Ради з прав людини. За цей крок проголосували 93 країни, проти – 24, 58 утрималися.

У США зазначили, що Росія зловживала своїм правом вето протягом останнього десятиліття.

«Вето не було задумано як карт-бланш для безкарності постійних членів Радбезу. Це не призначалося для автоматичного захисту від відповідальності навічно. Росія принизила роль і репутацію Ради Безпеки ООН і заплямувала ООН загалом», – сказав заступник постпреда США в ООН Річард Міллс-молодший.

28 квітня Парламентська асамблея Ради Європи висловила повну підтримку всім зусиллям щодо розслідування міжнародних злочинів РФ в Україні та виступила за створення міжнародного трибуналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus